Zdravé těstovinové saláty. 3 recepty pro hladové i vybíravé studenty

FOTO: Těstovinový salát
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Venku se začíná oteplovat, a tak je čas na lehké obědy, které nám nezaberou příliš času. Tyto těstovinové saláty vás zasytí, a dokonce si je můžete vzít kamkoli sebou na svačinu, jelikož si je nemusíte vůbec ohřívat, aby byly chutné.

FOTO: Těstovinový salát
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Studený červený salát s majonézou

Ingredience (porce pro dvě osoby)

  • těstoviny jakéhokoli tvaru
  • 4 větší rajčata
  • 1 červená paprika
  • 100 majonézy
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

Připravte těstoviny podle návodu. Uvařené propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.  Rajčata nakrájejte na osminky a poté osminky rozkrojte na půl. Papriku nakrájejte na malé kostky – o něco menší než rajčata. Majonézu důkladně smíchejte se špetkou soli, pepře a sladkou paprikou. Pokud máte chilli (omáčku nebo koření), můžete ho také přidat, ale pozor, aby nebyl salát příliš pálivý. Zeleninu a vylepšenou majonézu smíchejte s těstovinami a můžete podávat.

Tuňákový salát

Ingredience (porce pro dva)

  • těstoviny
  • 1 plechovka tuňáka
  • 1 salátová okurka (stačí polovina)
  • 200g cherry rajčátek
  • několik listů ledového salátu
  • 100 bílého jogurtu
  • sůl, pepř, sušený česnek

Připravte těstoviny. Okurku nakrájejte na úzká kolečka a rozkrojte na čtvrtiny, cherry rajčata rozpulte. Listy ledového salátu nakrájejte nebo natrhejte malé kousky. Jogurt dobře promíchejte se špetkou soli, půl lžičky pepř a špetky česneku. Zeleninu a dresink smíchejte s hotovými těstovinami. Otevřete plechovku tuňáka a nechte odkapat šťávu, poté ho zamíchejte do salátu. Můžete podávat, ovšem odležený salát chutná ještě lépe!

Zelený jarní salát

Ingredience (porce pro čtyři)

  • těstoviny
  • mražený hrášek
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 brokolice
  • 1 trs červených ředkviček
  • 4 velké stroužky česneku
  • 100 majonézy
  • 100 jogurtu
  • sůl, pepř

Připravte těstoviny a hrášek podle návodu. Brokolici rozeberte na malé růžičky, případně nakrájejte (jíst můžete i stonek, ale raději ho oloupejte), a omyjte pod tekoucí vodou. Pak ji dejte do cedníku. V čajové konvici dejte vařit litr vody a brokolici vodou spařte. Papriku a ředkvičky nakrájejte na stejně malé kostičky. Smíchejte ve velké míse veškerou zeleninu a těstoviny. Česnek nasekejte a narychlo osmažte na lžičce oleje na pánvi (dejte pozor, aby se nepřipálil). Majonézu a jogurt smíchejte dohromady, přidejte česnek, špetku soli a špetku pepře. Salát pak zalijte tímto dresinkem a můžete podávat.

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*