Recept na špagety carbonara. Zvládnete je i ve studentských podmínkách

FOTO: Špagety
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Zapomeňte na špagety s kečupem a sýrem. Pokud chcete jíst chutné špagety, tak je vařte jako Italové. Stačí 20 minut. Základem je pancetta (lze nahradit anglickou slaninou), špagety, žloutky a parmezán. S chutí do toho.

FOTO: Špagety
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu

Ingredience na 2 porce:
• špagety, cca polovina balení
• 100 g anglické slaniny
• parmezán
• polovina cibule
• 3 žloutky
• jedna polévková lžíce smetany na vaření
• sůl, pepř, olivový olej, jedna lžíce másla

Do vroucí vody přidejte sůl, olivový olej a špagety. Uvařte al dente, to je maximálně 7 minut. Mezitím si rozehřejte pánev, nakrájejte cibuli, anglickou slaninu a na másle osmažte. Uvařené špagety přeceďte. Odložte si zhruba 1dcl vody, ve které se vařily špagety. Po pár minutách, když je slanina a cibule, opečená přidejte špagety a vodu z nich. V misce si rozmíchejte 3 žloutky spolu se smetanou a přidejte do špaget. Pánev odstavíme a pár minut mícháme. Přidáme parmezán a je hotovo.

Tip! Parmezánu pro jeho výraznou chuť stačí málo. Zkuste používat kvalitnější suroviny. Zjistíte, že jejich použití není finančně náročnější. Nepoužívejte ty nejlevnější špagety. Ani s nejlepšími surovinami nebudou chutnat dobře.

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*