Připravte si alkoholické koktejly pro slunné dny. Zachutnají každému

FOTO: Letní koktejly
Ilustrační foto. Zdroj: freeimages.com

Léto je za okny a venkovní teplota stoupá. Proto jsme se rozhodli upustit od receptu na pokrmy a přinést vám tři návody na osvěžující nápoje pro dospělé. Každý obsahuje jiný druh alkoholu, ale všechny jsou plné ovoce, které by mohla být synonymem pro teplé letní večery.

FOTO: Letní koktejly
Ilustrační foto. Zdroj: freeimages.com

Citrónová vodka

Ingredience (pro 6 až 7 osob)

  • 1 láhev vodky
  • 600 ml citrónové šťávy či džusu
  • 1/2 hrnku cukru krystal 
  • 2 citróny na ozdobení
  • kostky ledu

Vodku smíchejte s džusem a cukrem. Jeden citrón nakrájejte na úzká kolečka, druhý na osminky. Kolečka přidejte i s ledem do nápoje a osminkami citrónu ozdobte skleničky. Můžete podávat.

 Citrónový džus neprodávají ve všech supermarketech, najdete ho spíš v těch větších, nebo v obchodech s anglickými potravinami. Pokud vás netlačí čas, můžete si šťávu vyrobit i sami.

Sladké a růžové

Ingredience (pro 3 osoby)

  • 1 láhev růžového vína
  • 1/4 melounu cantaloupe (bez slupky)
  • 1 nektarinka nebo broskev
  • cukr
  • kostky ledu

Nektarinku nebo broskev dobře omyjte. Meloun nakrájejte na úzké plátky, nektarinky nebo broskev na osminky, které poté přepulte. Dejte je do džbánu nebo rozdělte do skleniček, zalijte vínem a oslaďte (množství cukru podle vaší chuti). Zamíchejte, pokud koktejl připravuje ve džbánu, dejte ho na hodinu vychladit, pokud ve skleničkách, přidejte několik kostek ledu a podávejte.

Rumové tropy

Ingredience (pro 7 až 8 lidí)

  • 400 ml rumu
  • 150 ml vody
  • 1 litr ananasového džusu
  • konzervovaného manga
  • 1 banán
  • kostky ledu

Rum, polovinu banánu, mango a vodu mixujte tak dlouho, dokud nebude směs naprosto tekutá. Nápoj rozlijte do sklenic tak, aby byla každá naplněna z jedné třetiny. Banán nakrájejte na kolečka a do každé skleničky přidejte jedno až dvě. Sklenice dolijte ananasovým džusem a přidejte kostky ledu. Pokud máte čerstvý ananas, můžete jej nakrájet na plátky, kterými ozdobíte okraj skleniček. Podávejte nejlépe s brčkem.

Konzervované mango doporučujeme z toho důvodu, že v našich obchodech není jednoduché najít opravdu zralé a dobré mango. Ovšem pokud byste na takové narazili, určitě ho do receptu použijte. Přejeme dobrou chuť!

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*