7 užitečných tipů, jak využít zbytky bramborových knedlíků

Zbytky bramborových knedlíků

Nutriční terapeuti zapláčou, ale my víme, že trocha osmažené ztuhlé mouky ještě nikdy nikomu neuškodila. Přidejte k tomu vajíčko a hned tam máte aspoň ty bílkoviny.

1. Knedlíky s vajíčkem

Houskové knedlíky netřeba, vajíčka budou chutnat dobře i s těmi bramborovými. Stačí nakrájet na kostičky, hodit na pánev, vyklepnout dvě až tři vejce, okořenit, a je hotovo.

2. Zapečený knedlík

Recept trochu jako z fóra pro maminky, ale takový hulihlad zažene spolehlivě. Knedlík nakrájejte na kostičky, nasypejte do zapékací mísy, zalijte smetanou nebo rozšlehaným vejcem, okořeňte, přidejte libovolnou zeleninu nebo maso a dejte na 20 minut péct.

Čtěte také: Fotorecept na plněnou bramboru

3. Knedlíková kroketa

Co je obalené ve strouhance, to chutná dobře. A pěkně to křupe. Tak se toho nebojte, obalte knedlíček nebo kostičky z knedlíčku, osmažte a křupejte si.

4. Knedlík místo chleba

Když jich zbude jen pár, nemá smysl k nim přece vařit omáčku, to dá rozum. Dejte si je místo pečiva. Nebo je namočte třeba do hořčice. Mňamina!

Čtěte také: 6 tipů, jak využít zbytky brambor

5. Knedlík s čočkou nebo fazolemi

Pár zbylých knedlíků skvěle doplníte pořádnou porcí bílkovin. Nepřemýšlejte o čočce jako o příloze, ale jako o hlavní položce na talíři. Tentokrát budou jako příloha fungovat knedlíky.

6. Knedlíky s jogurtovým dipem

Smíchejte jogurt s lžičkou plnotučné hořčice, okořeňte třeba koprem nebo česnekem a smočte knedlíček.

Čtěte také: Recept na smažené zelné placky

7. Strčte je do mrazáku

Za pár dní se třeba budou hodit.

3 (60%) 1 hlas[ů]

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*