Menu
StudentMag
Na svačinu Snadné

Recept: snadné sendviče s hruškou

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 15 min

A je to tady – začátek semestru. A s ním přichází ranní vstávání, nudné přednášky a obědy v menze. Proč si tedy nezpříjemnit aspoň večery zapečenými sendviči s hruškou? Rozplývají se na jazyku a dávají (byť na chvíli) zapomenout na hektické dny.

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

  1. Hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Krajíčky chleba pomažte hořčicí, posypte mandlemi a rozdělte na ně šunku a plátky hrušky. Nakonec mírně opepřete a zasypejte sýrem.
  3. Rozehřejte pánev a chleby na ni položte. Opékejte, dokud spodní strana nezezlátne a není křupavá. Poté pánev přiklopte poklicí a počkejte, než sýr rozteče. Ihned podávejte.

TIP: Místo lámankového chlebu zkuste použít třeba dýňový, slunečnicový, toastový nebo jiný váš oblíbený druh. Strouhaný sýr zase můžete nahradit sýrem s modrou plísní – rázem získáte další vynikající kombinaci.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept: snadné sendviče s hruškou