Menu
StudentMag
Studentský život

8 gastronomických prasáren, které je schopen pozřít jen chudý student

Člověk s trochou úcty ke svému trávicímu traktu by následující pokrmy do úst nejspíš nevzal. Občas se ale prostě nedá svítit. Student má holt omezené prostředky, anebo vařit vůbec neumí. Takže co má dělat jiného?

1. Salámový řízeček

Kdo potřebuje maso, když stačí trocha semletých šlach a paznehtů? Kupte ten nejlevnější salámek, jaký zrovna v obchoďáku budou mít. Doma rozdrťte starou housku (tím vznikne lahodná a křupavá strouhanka), plátek salámu obalte ve vajíčku a v oné domácí strouhance, osmažte hezky na řepkovém oleji, a je to.

Bagety, cola a tyčinky. 10 nejhorších jídel, která koupíte na nádražích

2. Sýrová pomazánka deluxe

Kašleme na mozzarellu a kozí sýry, my máme taveňáky a eidam. Eidam nastrouháme a vidličkou smícháme s několika trojúhelníčky taveného sýru. Pokud by to šlo špatně mazat, přidáme dvě polévkové lžíce tatarky.

3. Špagety na orientální způsob

Obyčejné špagety se po jednom semestru přece jen mírně přejí, proč je tedy nenahradit něčím levnějším, a navíc jen o úplnou trošku nezdravějším? Ano, máme na mysli instantní čínské nudle. S kečupem a eidamem budou chutnat pohádkově.

TIP redakce: Chcete-li svým špagetám dodat punc exotična, naházejte na ně ananas z konzervy.

4. Studentský langoš

Langoš už sám ze své podstaty není žádný gastro zázrak, ale takový šikovný bakalář, ten ho umí dovést k opravdové dokonalosti. Na těsto jednak nejsou peníze, jednak ho ani udělat většinou neumíme. Když nás přepadne chuť na langoš, stačí rozkrojit housku, půlku obalit ve vajíčku a osmažit. Ňami ňami.

5. Omeleta šéfkuchaře

Vůbec všechno, co se dá vylepšit osmažením ve vajíčku, je super. A když není co smažit, osmažíme jen to vajíčko, že jo. Samotná omeleta není nic extra. Snadno se však dá vytunit trochou vysočiny a kečupu.

9 největších kuchařských katastrof, které rozbrečí hladového bakaláře

6. Knedlíky s vajíčkem

Opravdové knedlíky jsou příliš nákladné. Ještě štěstí, že se dají snadno nahradit hranolkami. Hranolky si usmažte, snězte, kolik zvládnete. Zbytek nechce trochu odstát, aby změkly a konzistencí více připomínaly bramborové knedlíky. Pak je stačí opět osmažit na pánvi s vajíčkem.

7. Guláš s těstovinami lvl student

Vážení a milí, pravý guláš po studentsku se dělá následovně: zakoupíme pytlík gulášové polévky, nasypeme do misky, přidáme písmenkové těstoviny, zalijeme vroucí vodou a čekáme, až těstoviny změknou. To si budete pomlaskávat!

8. Studenstká čína

Na závěr něco náročnějšího. Tento recept je vhodný především pro sváteční dny.

Dáme vařit sáčkovou rýži. Mezitím na pánvi zlehka osmahneme salám (movitější studenti mohou nahradit šunkou), cibuli a mrkev, v sezóně i nějakou tu houbu, kterou najdete třeba v parku na hlaváku. Směs lehce zakápneme maggi – optimální budou dvě až tři polévkové lžíce. Smícháme s rýží, a je vystaráno.

Ohodnoťte tento článek:
3
Právě čtete

8 gastronomických prasáren, které je schopen pozřít jen chudý student